Nädala laul

Kirjutas kadriko

Oasis - Wonderwall

Tegu on kindlasti Oasise vaieldamatult populaarseima ja tuntuima looga. Singel on pärit bändi teiselt albumilt "(What's the Story) Morning Glory?" ning lasti välja 1995. aastal. Muuhulgas tegi bänd singliga läbimurde ka USAs.

Laulu pealkiri on inspireeritud George Harrisoni albumist "Wonderwall Music", mis oli laiemale avalikkusele tundmatuks jäänud filmi "Wonderwall" soundtrack. Loo autor on Noel Gallagher, kes väitis varasemalt, et kirjutas selle oma tollasele tüdruksõbrale. Pärast nende lahkuminekut tunnistas ta aga, et tegelikult on see laul kujuteldavast sõbrast, kes tuleb ja päästab su iseenda käest.
Huvitaval kombel on loo sisse laulnud hoopis Noeli vend Liam.

"Wonderwall" on üks viimase aja enim kaverdatud lugusid. Seda on esitanud naljaviluks näiteks Radiohead ja Robbie Williams, kellel oli vendade Gallagheridega pidevalt kana kitkuda.
Suurem poleemika puhkes aga seoses Green Day looga "Boulevard of Broken Dreams". Noel Gallagheri sõnul on seal täpselt samasugused akrodid nagu "Wonderwallis". MTV tegi kunagi neist kahest loost ka mashup'i.

Laulu video on saanud parima briti video auhinna 1996. aastal. Liikvel on ka teine versioon videost, kus terve loo kestel näidatakse bändi liikmeid reas laulmas (sarnaselt originaalversioonis nähtule).
Minu meelest on tegu ühe ägedaima muusikavideoga üldse. Selle suurteks plussideks on lihtsus ja geniaalsus.

0 vastukaja: