Aasta muusikas

Kirjutas kadriko

Tuleb ikka söed hõõgvel hoida ja kuna hea uue aasta soovimine lõppes eile, on viimane aeg teha selle aasta esimene postitus. Mitmed on teinud igasugu erinevaid kokkuvõtteid möödunud aastast: pildikeeles, isiklikke, maailmasündmuste kohta, surmade kohta jne jne. Üks tuttav blogija aga meenutas, et tahtsin oma esimese last.fm'i aastakokkuvõtte teha. 2009. alguses oli selleks veel vara, kuid nüüd on õige aeg meenutada, kes viimase 12 kuu jooksul kõige rohkemkõrvas karjus.

Kuigi eelmisel aastal otsustasin ette võtta The Verve loomingu ja
avastasin mõned kuud hiljem, et võin edaspidi hakata kooslust oma lemmikbändiks nimetama, on
praeguse seisuga artistide tabelis esikohal Vaiko Eplik ja Eliit. The Verve ei jää aga kaugele maha ning on vaid kahe kuulamiskorra võrra kaugemal. Võimalik, et 1. jaanuari hommikul olnuks need numbrid teised. See ei olegi tegelikult tähtis, sest võitjaks loen mõlemaid, kuna
1. mõlemaid hakkasin kuulama eelmisel aastal
2. mõlemad said üsna pea pärast esmakordset tutvumist minu suurteks lemmikuteks ning on seda siiani.
Edasi kulgeb üsna rahulikus tempos, nende kannul silkavad Coldplay ja Tori Amos ning tagatipuks viiendana uuesti Vaiko, seekord ilma Eliidita. Siinkohal ütleks, et tegu on väga suure üllatusega, kuna "Neljas" jõudis minuni aasta lõpuminutitel (novembri keskpaigas) ning kuidagi
suutsin seda nii palju kuulata, et Vaiko Eplik uhkes üksinduses mahtus kenast top5-te.

Üksikute lugudega oli hoopis teine ooper. The Verve jõudis top15-sse (mida püsivalt lehel
koguaeg näha on) vaid kahe looga: "Blue" teisel ja "Bittersweet
Symphony" kolmandal kohal. Vaiko lugusid oli 4, neist kõrgeim 11. Esikoha hõivas korraliku edumaaga Faithlessi "Insomnia" (need olid need sessiaegsed unetud ööd), neljas oli VASTi "Touched". Eelmise tabeli bändidest mahtus top5-te veel vaid Coldplay looga "Viva la Vida".

Lõpetuseks aasta viis kuulatuimat albumit. Need on täpselt samad, mis on olnud siiani kõige kuulatavamad läbi terve minu last.fm'i
ajaloo. Erilisi üllatajaid siin ei ole: kolm albumit Vaiko Eplikult, üks Coldplay'lt, üks The Verve'ilt. Järjekord siis järgmine:

1. Vaiko Eplik "Neljas"
2. Vaiko Eplik ja Eliit "3: Kosmoseodüsseia"
3. The Verve "A Strom in Heaven"
4. Vaiko Eplik ja Eliit "1"
5. Coldplay "Viva la Vida or Death and All His Friends"

Üllatuslik on vaid "A Storm in Heaven", kuna enda meelest pean The Verve'i parimaks albumit "A Northern Soul". Ilmselt on asi suures "Blue" kuulamises, kuigi huvitaval kombel ei ole suur BSSi kuulamine "Urban Hymnsi" albumite etteotsa tõstnud.

Mingeid erilis järeldusi eelnevast teha ei ole. Tõenäoliselt oli see enamikule üsna igav lugemine. Uue aastaga oli vaja siiski algust teha ning üle tüki aja see lehekülg uuesti elule turgutada.

* pilt Vaiko Eplikust on pärit ERRi uudisteportaalist

0 vastukaja: