Kommentaarid tasuliseks!

Kirjutas kadriko

Liis Lass muudkui võitleb meedia paranemise nimel, nii omanimelises portaalis kui ka värskes blogis. Muuhulgas ei meeldi talle internetikommentaarid, kaotas neidis need ju oma portaalistki.
Kommentaaride teemal on tegelikult juba väga pikka aega vaieldud, tõsisem poleemika sai tõenäoliselt selles alguse kui Leedo Delfi kohtusse kaebas.
Nüüd siis pakub Werine Pastakas välja äriidee internetiväljaannetele: kommentaarid tuleks muuta tasuliseks. Tõepoolest, sümboolne tasu iga kirjatüki eest paneks ehk mõtlema, kas üldse tasub kirjutada ja mida öelda.
Kas nüüd väljapakutud lahendus on suurepärane, selles ma kahtlen, kuid arendada tasub seda kindlasti. Kõige olulisem on ju, et meediaettevõtted võiksid kommentaaride pealt pealt üsna korralikke summasid teenida.

Kommentaarid on iseenesest positiivne nähtus. Kui ajakirjanik viitsiks oma loo kommentaariumi korralikult läbi vaadata, leiaks kindlasti nii mõnestki kohast algmaterjali uuele loole. Väga raske on aga praegusel ajal müra seest sisu leida. Seetõttu mõjuks kommentaaride maksustamine ainult positiivselt.

3 vastukaja:

  1. Annes said...

    Praegune suur viga kommentaaridega on ka see, et nende jaoks ei ole vaja end registreerida - ehk siis saab kirjutada suvaline inimene suvalise nime alt.

    Ilmselt niisama kasutajanimedest ei piisa, oleks vaja pärisnimed ära tuua, et anonüümsus neilt kaotada (lugude autorid esinevad ka ju oma pärisnimede all - või siis vähemalt loo toimetaja).

    Tasu kohta ma ei oska midagi öelda - ei ole selle variandi peale varem mõelnud ja ei kujuta ette, kuidas see täpsemalt kujuneda võiks.

  2. Anonymous said...

    mida ma otsin, aitah

  3. Anonymous said...

    Loe kogu blogi, paris hea