Milleks meile tähtpäevad?

Kirjutas kadriko

Päris nukker on kuulata-vaadata, kuidas pühasid ei peeta enam miskiks. "Iga päev on sõbrapäev" ja "Iga päev on naistepäev" on laused, mida olen kuulnud viimastel aastatel üha enam just vastavatel tähtpäevadel. Tõesti, sõbrad ja naised on koguaeg olulised. Siiski, olgem ausad, fakt on see, et iga päev ei vii keegi oma kallimale lilli ja komme ega pööra sõbrale tavalisest rohkem tähelepanu. Sama lugu on naistepäevaga - ma tahaks näha mõnda meest, kes iga päev või vähemalt korra nädalas naistele (st mitte ainult enda omale) lilli viiks, lihtsalt sellepärast, et naised on koguaeg tähtsad, mitte ainult 8. märtsil.

Siit läheks edasi teemaga "iga päev on sõbra-/naistepäev" ja küsiks, et miks me siis üldse tähistame emadepäeva? Emad on meile ju iga päev kallid. Või milleks tähistada sünnipäevi, võiksime vabalt iga päev sõbrad kokku kutsuda ja isekeskis endi eksistentsi tähistada.
Lõppude lõpuks taandub kõik siiski sellele, et kaasaegses kiires maailmas kas unustatakse tähtpäevi või lihtsalt ei viitsita enam nende pärast vaeva näha. Loomulikult ei oota keegi uhkeid lillebukette või õhtusöögi ülipeenes restoranis. Oluline on see, et kord aastas pööratakse tavalisest rohkem tähelepanu teatud inimestele, olgu need sõbrad, naised, emad või kes iganes. Küsimus ei ole selles, et neid piisavalt ei tähtsustata, vaid selles, et just need inimesed on saanud päris oma päeva, mil neid tavalisest rohkem esile tõstetakse. Oluline on igapäevaelust eristumine. Loomulikult on mu parim sõber aasta ringi mu parim sõber, kuid vähemalt ühel päeval aastas tahan talle seda kuidagi eriliselt tõestada. Sõbrapäev ei ole ehk siinkohal parim näide, kuid annab vast minu üldist meelsust edasi küll.
Seega, ärgem unustagem pühasid! Need inimesed, kellele on teatud päevad aastas pühendatud, on seda väärt, et neid meeles peetakse. Vastasel juhul ei oleks neid päevi lihtsalt välja mõeldud.

Siinkohal tervitaksin neid mehi, kes eile natuke vaeva nägid ja tõeliselt armsa üllatuse valmistasid.

1 vastukaja:

  1. Gerly said...

    No mina tähistan emadepäeva igal aastal suurelt - mul on samal ajal sünnipäev kohati, nii et saab kaks ühes ürituse teha :) Sain eile ühe lilleõie (virtuaalselt) ja ausalt öeldes pean ütlema, et see oli väga väga hea tunne. Palju ei olegi vaja, lihtsalt meelespidamisest ja selle väljanäitamisest piisab täiesti :) Kui see ei ole eriti raske, siis miks mitte üritada...