Filmimaraton!

Kirjutas kadriko

Mina nimetaks seda sotsiaalseks eksperimendiks. Suure Tolkieni ja tema loomingu austajatena tahame sõbraga ühe öö jooksul ära vaadata kogu Sõrmuste isanda triloogia. Kusjuures, pikendatud versioone, et nauding oleks ikka maksimaalne. Keskmise filmifriigi jaoks on see muidugi kukepea. Meil on aga ärevus suur. Kolm pea 4-tunnist filmi järjest ära vaadata ning seejuures veel uneajast ärkvel püsida ei ole lihtne asi, seda enam, et tegu ei ole just nürimeelsete komöödiatega.


Miks öösel? Sest võimatu oli meie nii erinevates graafikutes leida sobivat päeva, mil mõlemad oleks 100% vabad ja kummagi kodu oleks tühi. Niisiis, tahtmata asja taaskord edasi lükata võtsime plaani, et niipea kui tema 200 km kauguselt tagasi jõuab, hakkame asjaga pihta. Esialgne plaan oli alustada kell 22, kuid erinevatel põhjustel ei ole me seda veel teinud.

Eks hommikuks on selge, mis meie ilusast plaanist sai. Alla me igatahes anda ei kavatse.

------------------------------
13 tundi hiljem saime asjaga ühele poole. Alustasime neljapäeva õhtul veidi peale ühteteist õhtul. Segavaks faktoriks osutus ETVst tulev lauluvõistlus "Pean saama Eurovisioonile, muidu suren 2010". Lühemate ja pikemate pauside järel lõpetasime umbes täpselt 12 tundi hiljem. Mina manustasin 3 tassi kohvi, kaaslane mitte ühtegi, kusjuures, kell on 17.15 ja ta on siiani ärkvel.

Üldjoontes ei möödunudki see 12 tundi väga raskelt. Väsimusehetkedel oli suur tahtmine asi pooleli jätta, kuid kohv peletas need mõtted väga kiiresti. Filmi seisukohalt oli triloogia tervikuna vaatamine väga värskendav. Tekkisid teistsugused seosed ja panime tähele hoopis teistsuguseid asju kui varem. Võib-olla mõjutas seda ka asjaolu, et olime filme näinud viimati mõni aasta tagasi. Lisaks on tunne nagu oleks öösel kuskil teises maailmas ära käinud ja nüüd on hea tagantjärgi meenutada, milliseid toredaid asju sai nähtud.

Niisiis, kui aega ja tahtmist on, soovitan soojalt LOTRi-maratoni ette võtta. Küll oleks seda siiski mõistlikum teha päeva ajal.

5 vastukaja:

  1. Gerly said...

    Palju edu. Viimati, kui me õega seda üritasime, suikusin ma unne siis, kui kääbikud Kaljulõhele jõudsid, ja ärkasin, kui Frodo ämbliku küüsis oli. Suht kaks filmi magasin maha. Loodan, et teil läheb paremini :)

  2. kadriko said...

    Kusjuures, sain veel ühe kommentaari inimeselt, kes üritas samamoodi maratoni teha ja ebaõnnestus, kuna jäi esimese filmi ajal magama. :D Meil läks igatahes väga hästi ja jäime oma ettevõtmisega rahule.

  3. lispet said...

    Ma võin siis enda üle uhke olla :) Paar aastat tagasi sai maraton tehtud, päevasel ajal ja ilma raskusteta. Mingit osa nägin esimest korda, võibolla selle pärast oli põnevam,. Ainuke halb asi on see, et ma ei suuda enam öelda, mis asi mis osas toimus, sest kõik oli üks suur film :)

  4. kadriko said...

    Nii ta iseenesest võikski ju olla, ma leian. :)

  5. Indrek said...

    Miks blogi magab, ärata ta ellu!